Kunnen we u ergens mee van dienst zijn? +31 (0) 416 675 270

Winkelwagen

Producten: 0


Assortiment
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 50,-
Gratis retourneren
Achteraf betalen

Verfijn uw keuze

Prijs


  • Dressing
  • Food
  • Oosters
  • Thema's
  • Voorjaar
  • Boeken
  • Bowls & Dishes
  • Diensten
  • Elektrische apparaten
  • Food
  • Huishoudelijk
  • Kookgerei
  • Leonardo
  • Thema's
  • TIP 25
  • Voor op tafel
Subcategorieën


  • Culina Foods
  • LA Organic
  • Stonewall Kitchen
  • The Modern Gourmet
  • Wijndragers


  • Kerst

Dressing

Dressing
      


    Dressing

    Niets maakt uw zelfgemaakte salade zo lekker, als dressing. Een goede dressing maakt de salade, het geeft de zogeheten finishing touch. Dressing betekent letterlijk "aankleding". De basis van de meeste dressings olie, maar kan bijvoorbeeld ook yoghurt of mayonaise zijn. Er zijn verschillende soorten olie die gebruikt kunnen worden als basis voor een eigen dressing, maar een goede olijfolie of notenolie heeft de voorkeur. Er zijn verschillende soorten notenolie, zoals walnotenolie, hazelnotenolie of arachideolie. Notenolie heeft een sterke smaak en wordt daarom vaak gemengd met een ander soort olie. Oliesoorten met een zachte smaak worden meestal geperst uit zaden en pitten, bijv. zonnebloem-, sesam-, of druivenpittenolie.

    Azijn in dressing

    Azijn is ook een belangrijk onderdeel van uw dressing. Ook dit is in allerlei smaken en soorten te koop. Een klein voorbeeld: rode- en witte wijnazijn, frambozenazijn, kruidenazijn, appelazijn of balsamico-azijn. Deze laatste is een heerlijke azijn uit Italië. Deze wijn azijn is gerijpt op houten vaten en is lekker in allerlei salades. Azijn kan ook vervangen worden door citroensap of limoensap. Het is ook heel lekker om je eigen olie of azijn te maken. Doe bijvoorbeeld een paar takjes rozemarijn in een fles en vul deze met olijfolie. Laat de olie enkele weken staan voor dat je deze gaat gebruiken. Het aroma van de rozemarijn trekt dan in de olie. Je kunt het rozemarijn ook vervangen door een ander kruid zoals basilicum. Olie van gedroogde rode pepertjes is ook lekker, maar wel pittig. Voor een lekkere knoflookazijn kun je wat gepelde knoflookteentjes aan een satéprikker doen en deze in een fles doen. Een homemade olie of azijn in een mooi flesje met een leuk en mooi etiket is ook leuk als cadeautje.

    Klassieke Franse dressing (vinaigrette)

    De klassieke Franse dressing bestaat uit 3 delen olie, een deel azijn, een theelepel mosterd, een theelepel suiker of honing en zout en peper. Doe alle ingrediënten in een kommetje, behalve de olie. Als je eerst de olie in een kom doet, gaat de dressing namelijk schiften. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste druppelsgewijs de olie er aan toe. Natuurlijk kan er met deze basisdressing gevarieerd worden. Wil je een lekkere kruidendressing? Voeg dan versgehakte kruiden toe. Een fijngehakt teentje knoflook maakt een lekkere knoflookdressing. Het is leuk om te experimenteren met verschillende dressings om zo iedere salade een ander uniek smaakje te geven.



    Volg ons op Facebook

    Like Cook and Co

    Waardeer ons op Google Plus

    We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren, deze te verbeteren en aan te passen aan uw wensen. Meer informatie ›