Betalen

Cook&Co biedt verschillende manieren om elektronisch te betalen:

- iDeal
- Visa/Mastercard
- Acceptgiro
- PayPal
- Bancontact / Mister Cash (België)
- Cook&Co Cadeaukaart
- VVV Cadeaukaart


iDeal
Als je bankiert via internet bij ABN-AMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank en SNS Regio Bank kun je via onze site op een veilige manier elektronisch de betaling van je bestelling regelen. Een elektronische betaling via internet is te vergelijken met een PIN-betaling in een winkel. Na het plaatsen van je bestelling kies je voor de betaalmethode IDeal. Je volgt dan de procedure die je gewend bent met betalingen via het internetbankieren. Bij IDeal kunnen we meteen zien dat de betaling voldaan is. Dit zorgt ervoor dat we je bestelling direct kunnen verzenden.
Mocht je per ongeluk een verkeerde bank kiezen of je betaling is niet succesvol verlopen, dan duurt het ca. een kwartier voordat je bestelling weer wordt vrijgegeven voor betaling. Na deze tijd kun je opnieuw het betaaltraject in gaan.

Hoe werkt het?
Betalen via iDeal doe je in een paar stappen:

- Kies iDeal als betaalmethode.
- Selecteer de bank waar je je bankzaken al online regelt.
- Je komt direct in de bekende omgeving van je bank.
- De relevante gegevens van je aankoop zijn al ingevuld.
- Op de voor jou bekende manier keur je de betaling goed.
- Je ontvangt een bevestiging van Ingenico (het gebruikte betaalplatform).
- Je keert terug naar onze webshop. De bestelling en betaling zijn geslaagd.

Voordelen van betalen met iDeal
- iDeal is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
- iDeal is gemakkelijk en snel in gebruik. Betaalgegevens worden voor je ingevuld en je ziet direct de geslaagde betaling.
- Je houdt constant controle en overzicht op je betaling. De iDeal betaling wordt direct verwerkt en zichtbaar in je rekeningoverzicht.

Visa/Mastercard
Als je ervoor kiest om te betalen met je visa- of creditcard, dan word je na het afronden van de bestelprocedure doorgeleid naar de beveiligde betaalomgeving van Ingenico (betaalplatform). Tijdens het bestelproces dien je je creditcardnummer, vervaldatum en CVV-code in te vullen. Let er op dat je exact de naam overneemt zoals deze op je kaart vermeld staat. Je betaling wordt vervolgens online geautoriseerd, zodat je direct weet of deze wel of niet wordt goedgekeurd. Als de betaling is afgerond word je automatisch teruggebracht naar de website van Cook&Co. Bij betalingen met visa- of creditcard zien we meteen of de betaling succesvol is afgerond. Dit zorgt ervoor dat we je bestelling direct kunnen verzenden.

Acceptgiro
Je kunt in de webwinkel van Cook&Co gebruik maken van de betaalmethode acceptgiro*, zodat je de betaling kunt doen na ontvangst van je bestelling. Dit is gemakkelijk & veilig, een extra service van Cook&Co! Voor deze betaalmethode maken we gebruik van de diensten van AfterPay. Je ontvangt circa 5 dagen na plaatsing van je bestelling een digitale acceptgiro per e-mail. Je hebt vervolgens 14 dagen de tijd om de betaling aan Afterpay te voldoen. AfterPay voert voor Cook&Co het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een factuur van AfterPay ontvangt om de bestelling te betalen.

Ter goedkeuring van je verzoek om te betalen met acceptgiro voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan word je automatisch terug geleid naar de betaalmethoden waar je een andere keuze kunt maken. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met AfterPay. Voor meer informatie verwijzen wij je naar het consumentendeel van de AfterPay website.

*Voor alle betalingen met acceptgiro brengen wij een toeslag van €1,99 in rekening.
*Alleen mogelijk bij verzending binnen Nederland.

PayPal
Met PayPal kun je heel simpel online betalen. Geen gedoe meer met het eindeloos invullen van bankgegevens of creditcardnummers. PayPal zorgt ervoor dat consumenten met behulp van enkel een e-mailadres en een wachtwoord, veilig en gemakkelijk online betalingen kunnen doen.

Bancontact / Mister Cash (België)
Mister Cash is bedoeld voor onze Belgische klanten. Mister Cash is vergelijkbaar met iDeal, maar dan geschikt voor Belgische rekeninghouders. Voor uitleg omtrent de betaalmethode verwijzen we je naar de tekst die je vindt onder iDeal.

Cook&Co Cadeaukaart
In onze webshop kun je betalen met de Cook&Co Cadeaukaart. Je kiest hiervoor de betaalmethode Cook&Co Cadeaukaart en vult in de laatste stap (de betaling) de barcode en de veiligheidscode van de cadeaukaart in. Je vindt de veiligheidscode onder de kraslaag achterop de cadeaukaart. Let op: cadeaukaarten kunnen tot 1 augustus 2018 worden ingewisseld

N.B.: vul de gegevens van de cadeaukaart niet in bij het veld kortingscode in je winkelmandje. Met een kortingscode wordt iets anders bedoeld.

VVV Cadeaukaart
Wat is de VVV Cadeaukaart?
De VVV Cadeaukaart is een multichannel-cadeaukaart en de opvolger van de VVV Cadeaubon. De VVV Cadeaukaart is in fysieke winkels én in webshops te besteden. Het is daarmee een samenvoeging van de vertrouwde papieren VVV Cadeaubon en de VVV Giftcard die alleen besteedbaar is bij webshops.

Hoe lang is de VVV Cadeaukaart geldig?
De VVV Cadeaukaart is onbeperktgeldig. De (papieren) VVV Cadeaubon is ook onbeperkt geldig en kan dus nog steeds aangenomen worden.

Welk bedrag kan er op de VVV Cadeaukaart staan?
Elk bedrag tussen de €5,en €250,. Je kunt je saldo checken via: https://www.vvvcadeaubonnen.nl/saldo-checken.

Hoe werkt de financiële afhandeling?
Wekelijks ontvang je een e-mail met een overzicht van transacties van de VVV Cadeaukaart van de afgelopen 7 dagen. Het bedrag wordt automatisch en binnen een week naar je rekening overgemaakt.

Is de uitbetaling gegarandeerd?
De VVV Cadeaukaart is elektronisch geld en valt daarom onder de Wet Financieel Toezicht. Dit betekentdat de betaling gegarandeerd is. Meer informatie over de wetgeving kun je lezen op http://toezicht.dnb.nl.
Kan ik een deel van mijn aankoop betalen met de VVV Cadeaukaart? Ja, het is mogelijk om een deel van de aankoop te betalen met de VVV Cadeaukaart. Het resterende bedrag kun je voldoen middels IDEAL of credit card.