Ruilen & Retourneren

Niet tevreden?
Bij Cook&Co doen we er alles aan om je een perfect product te leveren. We raden je wel aan om de bestelde producten na ontvangst meteen te inspecteren. Mochten de producten niet aan je verwachting voldoen, aarzel dan niet om ons per e-mail of telefonisch daarvan op de hoogte te stellen. Je e-mail wordt tijdens kantooruren binnen 4 uur beantwoord. We zullen proberen eventuele problemen of klachten in overleg met je en op de best mogelijke manier op te lossen.

Gratis Retourneren
Je mag de artikelen binnen de zichttermijn van 30 dagen aan ons retourneren. Je kunt de bestelling met PostNL aan ons retourneren.

Let op: in het geval van een onvolledige bestelling dien je eerst contact op te nemen met onze klantenservice.

Je bestelling retourneren via PostNL
Om een snelle afhandeling van je retourzending te kunnen garanderen, vragen we je een retourformulier aan te vragen. Deze kun je per e-mail of telefonisch opvragen bij onze klantenservice. Na je melding ontvang je een e-mail met het retourformulier in pdf-bestand als bijlage. Op dit retourformulier staat ons antwoordnummer vermeld, zodat je je bestelling kosteloos kunt retourneren. Je print het retourformulier uit, vult deze in en voegt deze bij de retourzending.

Bij het aanbieden van de retourzending bij PostNL ontvang je een verzendbewijs. Deze dien je goed te bewaren aangezien dit je bewijs van afgifte is. Hier vind je tevens de Track & Trace code op. Je kunt via de website van PostNL zien wanneer de zending bij ons is aangekomen. Mocht het zijn dat je 5 werkdagen na het retourneren nog geen bericht van ons hebt ontvangen, dan kun je het beste contact met ons opnemen.

Voorwaarden
Tijdens de zichttermijn dien je zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. Je mag de producten bekijken, maar niet in gebruik nemen. Je dient het product slechts in die mate uit te pakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wil behouden. Indien je van het herroepingsrecht gebruik wenst te maken, dien je het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons te retourneren, conform de door ons verstrekte instructies.

Cook&Co accepteert alleen producten retour die:
           - In de originele verpakking zitten (indien redelijkerwijs mogelijk).
           - Slechts uitgepakt of gebruikt zijn in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.

De retourzending dient binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons te worden gemeld. De retourzending dient binnen 14 dagen na herroeping retour gezonden te worden. Indien je meer doet met de producten dan het beoordelen daarvan (om te kijken of dat je het wil houden) waardoor schade aan het product ontstaat, ben je aansprakelijk voor deze waardevermindering.  

Kosten retourzending
Op het retourformulier dat je van ons ontvangt, vind je ons antwoordnummer. Je kunt je retourzending dus kosteloos aan ons opsturen. De kosten van een retourzending bij geen gebruik van het antwoordnummer worden niet door Cook&Co vergoed. In dit geval moet de retournering voldoende gefrankeerd zijn.

Geld terug
Indien de geretourneerde bestelling voldoet aan alle door Cook&Co gestelde voorwaarden, krijg je het volledige aankoopbedrag (inclusief de verzendkosten voor het heenzenden) terug. Dit zal zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 7 dagen na herroeping gebeuren. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Wij zullen je terugbetalen met hetzelfde middel als waarmee je hebt betaald.

N.b. om de overeenkomst te ontbinden, kun je tevens gebruik maken van het wettelijk vastgesteld modelformulier voor herroeping (PDF). Klik hier voor het Word-bestand: modelformulier voor herroeping.