Slowcookers

Gezond eten met de slowcooker

Slowcookers zijn ideaal wanneer je gezonder wilt eten zonder daar extra moeite voor te hoeven doen. Je staat namelijk ‘s ochtends op, stopt de ingrediënten in de slowcooker, en ‘s avonds wanneer je thuiskomt van werk of studie is het eten klaar! De naam ‘slowcooker’ verklapt het natuurlijk al een beetje, het eten wordt langzaamaan op een lage temperatuur gegaard. Het voordeel hiervan is dat de vitamines van het eten intact blijven. Groenten hebben nog nooit zo heerlijk gesmaakt als met de slowcooker en daarnaast wordt je vlees heerlijk zacht, mals en sappig!

Slowcooker en multicooker recepten

Tegenwoordig zijn er verschillende slowcooker recepten die speciaal bestemd zijn voor het bereiden van je eten in de slowcooker. Je kunt er namelijk gehele gerechten in klaarmaken. Denk aan een pittige Indische rundvleesstoofpot of een pikante goulash maaltijdsoep. Je zal verbaasd zijn over de hoeveelheid gerechten die in de slowcooker kunnen! Maar wanneer je iets sneller wil koken op een slowcook-manier, dan is de multicooker wellicht meer iets voor jou. Naast koken kun je hier ook mee bakken, stomen, braden én zelfs slowcooken. Maak de lekkerste Indonesische rijstschotels, Italiaanse pasta of Nederlandse aardappelgerechten met de multicooker!

Slowcooker kopen

Wil je een slowcooker kopen of kies je voor de multicooker, Cook&Co heeft een groot assortiment aan deze apparaten die je leven gezonder en lekkerder maken. Denk aan slowcookers van merken als Crock Pot en Tefal. De meeste slowcookers met timer zorgen ervoor dat je eten bij thuiskomst heerlijk klaarstaat. Zo hoef je ‘s avonds vrijwel niks meer te doen en kun je gelijk aan tafel schuiven; ideaal!