Keukenweegschalen

Weegschaal voor je ingrediënten

Nee, dit is niet een weegschaal om je eigen gewicht mee te wegen, maar een keukenweegschaal om de juiste proporties ingrediënten te bepalen voor je gerechten. Dat is natuurlijk van belang wanneer je een geslaagd gerecht op tafel wilt zetten. Natuurlijk kun je het op gevoel doen, maar het zou zonde zijn als je uiteindelijk een veel te zoute soep als voorgerecht serveert. De weegschaal heeft verschillende functies waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht dat de weegschaal aan kan en je voorkeur voor een keukenweegschaal met afneembare kom of maatverdeling.

De functies van een keukenweegschaal

De meeste keukenweegschalen zijn digitale weegschalen. Door middel van een LCD display kun je heel gemakkelijk het juiste gewicht bepalen. Daarnaast hebben de meeste weegschalen een tarra functie waarmee je verschillende ingrediënten apart maar ook in totaalheid kunt wegen. Daarmee kan naast het gewicht ook het volume gewogen worden. De meeste weegschalen kunnen ongeveer 5 kilogram aan, maar wil je juist kleine hoeveelheden wegen, zoals kruiden, vloeistoffen of thee, dan is de lepelweegschaal ideaal! Deze digitale weegschaal weegt tot 0,1 gram nauwkeurig. Met deze precisie weegschaal kun je nooit een fout maken.

Keukenweegschaal kopen

Wil je een weegschaal kopen, dan is het raadzaam om een kijkje te nemen in het gevarieerde assortiment van Cook&Co. Naast de keuze tussen een lepel weegschaal, digitale weegschaal, precisie weegschaal, weegschaal met afneembare kom of met maatverdeling en meer, is er ook grote diversiteit aan uiterlijk en kleuren. Zo zijn er keukenweegschalen met neutrale kleuren zoals zilver en zwart, maar ook gewaagde kleuren zoals roze en rood. Daarnaast is er ook een ruime keuze aan materialen, zoals kunstof, glas, maar ook bamboe! Met merken als Typhoon, ADE en Beurer ben je in ieder geval verzekerd van kwaliteit.