Liever Lokaal - Annette van Ruitenburg & Rene Zanderik

Specificaties

Artikelnummer 783034
Gewicht artikel (gr) 190
ISBN 9789059564893
Geslacht Beide
Auteur Annette van Ruitenburg
Aantal pagina's 432
Titel Liever lokaal
Uitgave 1
Geillustreerd ja
Afmeting (cm) 26,7x42x21,7
Artikelnummer 783034
Gewicht artikel (gr) 190
ISBN 9789059564893
Geslacht Beide
Auteur Annette van Ruitenburg
Aantal pagina's 432
Titel Liever lokaal
Uitgave 1
Geillustreerd ja
Afmeting (cm) 26,7x42x21,7
39.95

Omschrijving

Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!

Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft? Je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!'

'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken. Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!

Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver, fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.

Belangrijkste kenmerken
- Annette van Ruitenburg & Rene Zanderink 
- Nederlands
- 432 pagina's
- Fontaine Uitgevers B.V.
- November 2014
Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!

Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft? Je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!'

'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken. Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!

Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver, fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.

Belangrijkste kenmerken
- Annette van Ruitenburg & Rene Zanderink 
- Nederlands
- 432 pagina's
- Fontaine Uitgevers B.V.
- November 2014
Uitgebreide omschrijving

Bezorg- en Retourinformatie

 
Bezorginformatie
 
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.
  • Verzonden met PostNL pakketpost
  • De standaard bezorgkosten voor dit artikel bedragen € 3,99.
  • Dit artikel kan vanwege de afmeting, omvang en/of distributiewijze niet worden afgehaald in één van onze filialen.

 
Zo werkt gratis retourneren
 
  • Gratis retourneren

Bestel Liever Lokaal - Annette van Ruitenburg & Rene Zanderik
Uitverkocht. Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.
39. 95