Lardeernaald

Specificaties

Artikelnummer 772340
Kleur Zilverkleurig
Materiaal RVS
Artikelnummer 772340
Kleur Zilverkleurig
Materiaal RVS
6.49
Nog 10 op voorraad. Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.
  • Gratis bezorging vanaf 25,-

Omschrijving

Larderen wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen. Deze lardeernaald helpt om eenvoudig spekreepjes door vlees of wild te rijgen voor extra mals vlees.


Larderen is oorspronkelijk het in de lengte doorrijgen van stukken vlees met lange repen vers vetspek. Het spek zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken/bakken. Met name magere stukken vlees en wild kunnen tijdens de bereiding snel uitdrogen, bijvoorbeeld varkenslever en wildzwijnrug. Larderen gebeurt dan met deze speciale lardeernaald. De techniek pikeren lijkt veel op larderen maar bij pikeren wordt alleen de oppervlakte van het product in de breedte doorregen met dunne korte reepjes vetspek. Je gebruikt hiervoor een speciale pikeernaald. Ook bij pikeren is het doel uitdrogen tijdens de bereiding te voorkomen. Gepikeerde producten moet je tijdens de bereiding voortdurend arroseren, zodat het spek langzaam wegsmelt.


Het is ook goed mogelijk om producten te larderen met andere producten dan spek. Een mooi voorbeeld hiervan is het larderen van snoekbaars met gerookte paling. In dat geval gaat het meer om het verrijken van een product of het combineren van verschillende smaken om een lekker gerecht te maken, dan om het voorkomen van uitdrogen. Het larderen is goed uitgevoerd wanneer: de repen vetspek stevig vast zijn blijven zitten en niet zijn gaan scheuren tijdens het larderen en als het vlees gelijkmatig over de lengte gelardeerd is.

Larderen wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen. Deze lardeernaald helpt om eenvoudig spekreepjes door vlees of wild te rijgen voor extra mals vlees.


Larderen is oorspronkelijk het in de lengte doorrijgen van stukken vlees met lange repen vers vetspek. Het spek zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt tijdens het koken/bakken. Met name magere stukken vlees en wild kunnen tijdens de bereiding snel uitdrogen, bijvoorbeeld varkenslever en wildzwijnrug. Larderen gebeurt dan met deze speciale lardeernaald. De techniek pikeren lijkt veel op larderen maar bij pikeren wordt alleen de oppervlakte van het product in de breedte doorregen met dunne korte reepjes vetspek. Je gebruikt hiervoor een speciale pikeernaald. Ook bij pikeren is het doel uitdrogen tijdens de bereiding te voorkomen. Gepikeerde producten moet je tijdens de bereiding voortdurend arroseren, zodat het spek langzaam wegsmelt.


Het is ook goed mogelijk om producten te larderen met andere producten dan spek. Een mooi voorbeeld hiervan is het larderen van snoekbaars met gerookte paling. In dat geval gaat het meer om het verrijken van een product of het combineren van verschillende smaken om een lekker gerecht te maken, dan om het voorkomen van uitdrogen. Het larderen is goed uitgevoerd wanneer: de repen vetspek stevig vast zijn blijven zitten en niet zijn gaan scheuren tijdens het larderen en als het vlees gelijkmatig over de lengte gelardeerd is.

Uitgebreide omschrijving

Bezorg- en Retourinformatie

 
Bezorginformatie
 
  • Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.
  • Verzonden met PostNL pakketpost
  • De standaard bezorgkosten voor dit artikel bedragen € 3,99.
  • Dit artikel kan vanwege de afmeting, omvang en/of distributiewijze niet worden afgehaald in één van onze filialen.

 
Zo werkt gratis retourneren
 
  • Gratis retourneren

Bestel Lardeernaald
Nog 10 op voorraad. Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.
6. 49