Pannen Pannensets Braadpannen Koekenpannen Wokpannen
Blond Amsterdam Amefa Bodum Philips Le Creuset BK KitchenAid Weber Brabantia

Pannen bij Cook&Co

Houd je ervan om lekker te koken? Cook&Co beschikt over een ruim assortiment van alle soorten pannen. Van braad-/stoofpannen en koekenpannen tot pannensets. Iedere keukenprins(es) kan terecht bij Cook&Co voor de beste pannen. Welke pan dit is, hangt ervan af of je al dan niet voorzien bent van een basisuitrusting en welke kooktechniek je wilt gaan gebruiken. Ben je op zoek naar een bepaald merk? Cook&Co beschikt over diverse merken zoals Demeyere en Le Creuset, maar ook BK.

Naar welk soort pan ben je op zoek?

Ben je op zoek naar een set of ben je al voorzien van een basisuitrusting en wil je losse onderdelen aanschaffen? Cook&Co biedt sets aan die 3-delig, 4-delig of 5-delig zijn en bestaan uit kookpannen en een steelpan met eventueel een soeppan. Het kopen van een set scheelt tijd, je hebt direct een complete set en is relatief goedkoper dan het aanschaffen van losse onderdelen.

Voor ieder gerecht is er een ander soort pan beschikbaar. Houd je van braden of stoven? Dan zijn braad- of stoofpannen ideaal. Ben je van de Aziatische gerechten? Dan zijn wokpannen, wadjans of eventueel wokarangs, iets voor jou. Voor het grillen van vlees, vis of groenten kun je het beste een grillpan aanschaffen. Naast deze veelgebruikte pannen kun je bij Cook&Co ook terecht voor speciale pannen zoals een snelkookpan, een tajine en een mosselpan.

Welk materiaal pan?

De kwaliteit is onder andere afhankelijk van het materiaal. De meest voorkomende materiaalsoorten zijn aluminium, RVS en gietijzer. Aluminium pannen zijn lichter en goedkoper dan de gietijzeren of roestvrijstalen varianten. Aluminium pannen kunnen een keramische binnenlaag hebben. Keramische pannen zorgen ervoor dat het gerecht goed dichtschroeit en levert een extra knapperige laag op. Tevens zijn deze zeer krasvast.

RVS pannen zijn krasbestendig en zullen niet snel gaan roesten. Ze zijn ook bestand tegen hele hoge temperaturen en houden warmte zeer lang vast. Een RVS pan met een ingekapselde sandwichbodem zorgt voor snelle opwarming en een perfecte warmteverdeling.

Gietijzer zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over het gerecht. Hierdoor worden voedingsstoffen goed bewaard en komt het gerecht optimaal op smaak. Gietijzer is zwaar en is vaak ovenbestendig.

Welke warmtebronnen?

Bij het aanschaffen van een pan is het belangrijk om te weten over welke warmtebron je beschikt. De warmtebronnen die het meest voorkomen zijn gas, inductie, keramisch, elektrisch en halogeen. Voor de gaskookplaat en de elektrische kookplaat zijn alle soorten pannen geschikt. Voor het koken op een halogeen en elektrische kookplaat zijn alle soorten pannen met een vlakke bodem geschikt. Koken op inductie vereist een inductie pan.