Grillpannen

Grillpannen bij Cook&Co

Een grillpan is ideaal om vlees, vis en groenten te grillen en dicht te schroeien zonder dat je olie of boter hoeft toe te voegen. Dit is tevens ook gezonder! Door de ribbels zal het vet niet in het gerecht trekken en die geven etenswaren een decoratief effect. Een grillpan is te herkennen aan de geribbelde bodem met een lage rand en een steel en eventueel een handvat. De meeste grillpannen zijn vierkant, maar er zijn ook exemplaren beschikbaar die een ronde vorm hebben. Bij Cook&Co heb je de keuze uit een assortiment van verschillende materialen, maten en merken.

Welk materiaal zoek je?

Cook&Co biedt grillpannen aan gemaakt van (gesmeed) aluminium, gietijzer en RVS, waarvan de meeste geschikt zijn voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Een gesmeed aluminium pan met een keramische laag is gezond, omdat je geen olie of boter hoeft te gebruiken en is tevens eenvoudig schoon te maken. Een aluminium pan bespaart ook energie, omdat de pan snel opwarmt en de warmteverdeling perfect is. Een RVS grillpan zorgt ook voor een optimale warmteverdeling en bevat handgrepen die koel blijven tijdens het grillen. Aluminium en RVS pannen zijn geschikt voor in de vaatwasmachine. Heb je een groter budget tot je beschikking dan is een gietijzeren grillpan misschien ideaal voor jou. Een gietijzeren grillpan weerstaat de hoge temperaturen die nodig zijn voor een goed grillresultaat. Reinig deze pan met warm water en afwasmiddel.

Diverse merken grillpannen

Prijzen van grillpannen bij Cook&Co lopen erg uiteen. Zoek je een grillpan in een lagere prijsklasse dan zijn de merken Greenpan, BK en 24Kitchen ideaal. Heb je een groter budget? Kijk dan eens naar de pannen van Tefal en Le Creuset.