Wokpannen

Wokpannen bij Cook&Co

Houd je van de Aziatische keuken? Maak je eigen Oosterse gerechten klaar met een wok van Cook&Co. Met een wok of een wokpan kun je in korte tijd op hoge temperatuur wokken. Je kunt het gebruiken voor het roerbakken of wokken van veel verschillende gerechten of het nu met groenten is of vis en vlees. Cook&Co beschikt over een mooi assortiment aan wokpannen van verschillende merken zoals BK, Scanpan en Demeyere.

Het verschil tussen een wok, wadjan en wokarang

Een wok is een bolvormige pan met een lange steel en is afkomstig uit de Chinese keuken. Traditioneel heeft de wok een lange houten steel, maar tegenwoordig kan de steel ook gemaakt zijn van staal of andere materialen. Een wok wordt weleens door de war gehaald met een wadjan. Een wadjan is ook een bolvormige pan, maar bevat twee handvatten in plaats van een lange steel en is afkomstig uit de Indonesische en Indische keuken. Naast deze twee soorten pannen voor Aziatische gerechten bestaat er ook nog de wokarang. De wokarang heeft een komvormige rand, waardoor ingrediënten bij één beweging van de spatel weer terugvallen in de wok. Zo valt er niets buiten de pan.

Verschillende wokpannen

Traditioneel is de wok gemaakt van gehamerd staal. Tegenwoordig kunnen de wokpannen ook gemaakt zijn van (gesmeed) aluminium, gietijzer of RVS. Wokpannen vervaardigd uit gesmeed aluminium of RVS zorgen ervoor dat de warmte optimaal over de pan verdeeld wordt. Een gietijzeren wok zorgt ook voor een perfecte warmteverdeling en ziet er bovendien elegant uit. Naast materiaal kun je een wokpan ook uitkiezen op zijn grootte. Cook&Co biedt wokpannen aan met diameters beginnend bij 20 cm tot aan 35 cm.